Antalya'nın Güzel Yerleri

Tatilcilerin vazgeçemedikleri turistik yerlerden birisi olan Antalya; cennet koyları, dünya çapında ünlü sahilleri ve gezip görülmeye değer antik kentleri ile turizmin kalbinin attığı önemli bir merkezdir. Günümüzden yaklaşık 4 bin yıl önce “Bana bir yeryüzü cenneti bulun” diyen Bergama Kralı Attalos’un isteği üzerine kurulan bu harika şehir, aynı zamanda tesislerinin çeşitliliği ile de göz doldurmaktadır. Peki, Akdeniz’in göz bebeği Antalya’nın en güzel tatil yerleri nerelerdir?
Akdeniz’in Cennet Köşesi Antalya’nın En Güzel Tatil Yerleri

Antalya’da ilk kez tatil yapacaksanız ya da daha önce gitmediğiniz farklı bir yer arayışı içindeyseniz tercihinizi Antalya’nın birbirinden güzel tatil beldeleri arasından yapabilirsiniz. İşte Antalya’nın en güzel tatil yerleri ve daha fazlası…
Belek

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bu tatil merkezi, Akdeniz’in en nitelikli konaklama tesislerine sahiptir. Daha çok golf sporu ile ilgilenenlerin uğrak noktası olan Belek, eşsiz plajları ve çam ormanları ile mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Aspendos ve Perge antik kentlerini barındıran bu tatil merkezi; tatil sırasında hem eğlenmek, hem spor yapmak hem de kültürel faaliyetlerde bulunmak isteyenler için oldukça ideal bir seçim olacaktır.
Side

Antalya’nın en güzel tatil yerleri denilince akla gelen bir diğer merkezlerden birisi de Side’dir. Tarihi bir yerleşim yeri olan Side, önemli antik kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu antik kalıntılar arasında yer alan Apollon Tapınağı, aynı zamanda ülkemizin en güzel gün batımı manzarasına sahiptir. Ancak Side’de gezilecek yerler antik kalıntılar ile sınırlı değildir. Tatiliniz için tercihinizi Side yönünde yapacak olursanız, Side Müzesi ve Titreyen Göl gibi diğer turistik mekânları da mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Kemer

Kemer; Antalya’nın 42 km. güneybatısında konumlanan, berrak denizi ve neredeyse sahile kadar uzanan yemyeşil ormanları ile büyüleyici güzellikte bir ilçedir. Denizi ve güneşinin yanı sıra gece hayatıyla da ünlü olan Kemer, sabahının ilk ışıklarına değin açık gece kulüpleri ve canlı müzik dinleme imkânı sunan renkli mekânları ile eğlenceli bir tatil vadediyor.

Tüm bunların yanı sıra Antalya’nın en güzel tatil yerleri yukarıda bahsedilenler ile sınırlı değildir. Bunların yanı sıra tatilinizin için Çıralı, Beldibi ve Alanya gibi tatil merkezlerini de tercih edebilirsiniz.